De Schuur van Scheire

Wie zit er in De Schuur van Scheire?

Een schuur zonder Nerds is als een zaterdagnacht zonder games. Maar wie zit er nu in De Schuur van Scheire? 

Lieven Scheire

Lieven is uiteraard de gastheer in zijn eigen schuur. Hij leidt er de gasten rond en geeft enthousiast uitleg over alle wetenschap die zijn pad kruist. Hij vertelt met het nodige enthousiasme over zijn meest bizarre gadgets, probeert de nieuwste technologieën uit, en luistert geïntrigeerd naar de onderzoekers die op bezoek komen.


Henk Rijckaert

Henk is een gepassioneerd knutselaar. Voor De Schuur van Scheire trekt hij zich graag terug in het kot van zijn vader om allerlei zelf bedachte ontwerpen in elkaar te boksen. Hij schuwt daarbij geen steekvlam of ontploffing. De projecten die hij zelf bedenkt, voert hij het liefst van begin tot einde helemaal zelf uit en komt het resultaat dan graag demonstreren in de Schuur.


Bart Van Peer

Naast humor heeft Bart een diploma fysica en de combinatie van beide levert vaak bizarre situaties op. Bart is geen echte knutselaar, maar filosofeert en bedenkt graag nieuwe wetenschappelijke toepassingen. Hij trekt erop uit om levensbelangrijke onderzoeksdata te verzamelen en hij waagt zich af en toe aan wetenschappelijke experimenten, die niet noodzakelijk goed aflopen.


Kurt Beheydt

Kurt Beheydt is het computer- en elektronicabrein van De Schuur van Scheire. Hij doet niets liever dan toestellen openvijzen, de elektronica ervan bestuderen en aanpassen. Op die manier geeft hij die toestellen wat extra functies, of maakt er iets totaal anders van. Kurt is een grote fan van 3D-printers en laser-cutters en als er ergens weer een website gehacked is, legt hij je heel graag uit hoe dat gebeurd zou kunnen zijn.